Om oss

patti-profile

Patti

Patti Hansén är en finlandssvensk socialpedagog och radiopratare som de senaste åren jobbat som programledare för Morgonpasset i P3, Christer i P3, Karlavagnen i P4 och Vi i femman i P4. Dessutom har han dedikerat flera år av sitt yrkesliv till samhällets mest utsatta och bortprioriterade, missbrukarna.

- 2004 övervägde jag, på vinst eller förlust, att lämna mitt hemland. I Finland hade jag rötterna, föräldrarna, lillebrorsan, radiojobb, bostadsrätt, motorcykel, kontaktnät och två härliga katter. I Sverige fanns tvillingbrorsan och en hyresrätt. Jag tog steget, flyttade och vann en härlig sambo, två underbara döttrar, fina vänner och jobb både inom Sveriges Radio och inom missbruksvården. Två spännande arbetsmiljöer som bidragit med ett flertal historier i föreläsningen: ”VI ÄR PROFFS PÅ DET HÄR!”
/Patti

niclas-profile

Niclas

Tvillingbrodern Niclas Hansén är utbildad socialpedagog och familjeterapeut och arbetar med utsatta familjer inom företaget INOM Familjeforum. Fritiden ägnar han helst med sin fru och deras tre barn.

- Med snart 20 års erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och familjer har jag lärt mig att de stora ”omvälvande” förändringarna nödvändigtvis inte behöver vara avgörande. Utan framförallt att de små, beslutsamma stegen framåt skapar hållbar utveckling med ökad livskvalitet som påföljd. Mina erfarenheter och kunskaper om hur vi kan hantera och reducera stress, vilket är en grundkomponent och målsättning i all familjeterapi, genomsyrar föreläsningen: ”VI ÄR PROFFS PÅ DET HÄR!”
/Niclas